۱۱ ایده‌ی عملی که از آشپزخانه‌های حرفه‌ای می‌آموزیم

اگر یک فضا در خانه باشد که بخواهیم فقط دکوراسیون آن را به صورت حرفه‌ای و اصولی طراحی کنیم، آن آشپزخانه است. آشپزخانه فضایی مهم و حیاتی در خانه است که طراحی اصولی آن باعث آسان‌تر شدن کار و زندگی در خانه می‌شود. در این نوشتار به ۱۱ ایده برای بهبود و حرفه‌ای ساختن دکوراسیون آشپزخانه‌ی شما می‌پردازیم.


۱. مثلث کار یا مثلث طلایی

مهم‌ترین جنبه‌ی طراحی دکوراسیون آشپزخانه، کارکرد آن است. دکوراسیون آشپزخانه بدون کارایی، تقریباً هیچ ارزشی ندارد. تمامی اجزای آشپزخانه بایستی با هدف ایجاد کارایی در دکوراسیون قرار بگیرند (خصوصاً در راه تسهیل آشپزی). دلیل اصلی ایجاد مثلث طلایی یا مثلث کار و تأکید زیاد بر روی آن هم همین موضوع است: افزایش کارایی آشپزخانه و تسهیل کار در آن.

دیگر هدف ایجاد مثلث طلایی، کاهش رفت و آمد و حرکت شما در حین آشپزی و کار کردن در آشپزخانه می‌باشد. آشپزخانه تنها یک سینک دارد، بنا بر این باید میان محل آشپزی (اجاق) و محل ذخیره مواد اولیه (یخچال) قرار بگیرد. پیش از این در مورد اندازه‌های اضلاع این مثلث فرضی صحبت کردیم و گفتیم مجموع این اضلاع نبایستی از ۸ متر تجاوز کند.

توضیح کوتاه درباره مثلث طلایی: در هر آشپزخانه، اگر سه نقطه‌ی سینک، یخچال و اجاق را با خطوطی فرضی به هم وصل کنیم، بایستی مثلثی شکل بگیرد که به آن مثلث طلایی یا مثلث کار می‌گویند.


۲. استیل ضد زنگ

یکی از جدیدترین مدهای دکوراسیون داخلی آشپزخانه، استفاده از مواد و اجزای براق مانند استیل در آن می‌باشد. استیل ضد زنگ به خاطر دوام بالا و البته ضد زنگ بودنش، هم چنین ظاهر شیک و زیبایش، مورد اقبال بسیاری از خانه‌داران قرار گرفته است. هم چنین راحت بودن نصب این گونه اجزا در آشپزخانه، از دیگر مزایایی است که باعث پرطرفدار شدن استیل شده است. اخیراً استیل‌های ضد زنگ تیره رنگ نیز به دنیای مد و دکوراسیون آشپزخانه وارد شده که از لحاظ زیبایی و لوکس بودن، بی‌نظیر است.


۳. تمرکز بر روی راحتی

دسترسی آسان و به طور کلی راحت بودن کار کردن در آشپزخانه مهم‌ترین اصل در طراحی دکوراسیون آشپزخانه می‌باشد. پیش از طراحی دکوراسیون آشپزخانه و انتخاب کابینت آشپزخانه ، بایستی به ابزار و وسایلی که با آن‌ها کار بیشتری دارید فکر کنید و با دقت آن‌ها را طوری در آشپزخانه قرار دهید که به آسانی بتوانید از آن‌ها استفاده کنید.


۴. بریدن و قطعه‌قطعه کردنِ بی‌خطر

فارغ از ظاهر آشپزخانه‌تان، هیچ بهانه‌ای برای وجود ابزار کند و ضعیف در آشپزخانه وجود ندارد. خرید چاقوهایی با کیفیت بالا، بایستی جزء اولویت‌های اولیه‌ی شما در بازسازی یا طراحی دکوراسیون آشپزخانه‌تان باشد. در کنار کیفیت، امنیت و بی‌خطر بودن این وسایل نیز مهم است که باید حتماً مورد توجهتان قرار بگیرد.


۵. فضای را تمیز نگه دارید

اگر بخواهیم با هم با صراحت صحبت کنیم، باید بگوییم که هیچ کس دوست ندارد آشپزخانه‌اش را تمیز کند! اما همه‌ی ما می‌دانیم این کاری است که باید به صورت منظم انجام شود. در هر فرصتی که در اختیارتان قرار می‌گیرد استفاده کنید تا محیطی تمیز و بهداشتی برای آشپزی کردن و میل غذا داشته باشید.

تا به حال به زیر گاز یا یخچالتان نگاهی انداخته‌اید؟ حدس اولیه‌ی ما هم این است که خیلی منظره‌ی زیبایی نداشته باشد! استفاده از پایه‌های مخصوص می‌تواند به شما کمک کند تا در تمیز کردن زیر چنین وسایلی مشکلی نداشته باشید.

. جعبه‌ی کمک‌های اولیه

بی‌خطر بودن و امنیت باید اولویت اول در آشپزخانه باشد. اولویتِ اول ساختن یکی از مهم‌ترین فضاهای خانه در بحث امنیت، خطرات زیادی را از شما، خانواده و یا دوستانتان دفع می‌کند. نگه‌داری از یک جعبه‌ی کمک‌های اولیه هیچ وقت فکر بدی نیست. البته که اولویت همه‌ی ما پیشگیری از وقوع حوادث است؛ اما با وجود جعبه کمک‌های اولیه در صورت وقوع حادثه‌ای، آسیب و خسارت آن به شدت کاهش خواهد یافت.

یکی از بدترین ویژگی‌های حوادثی که در آشپزخانه رخ می‌دهند این است که سریع اتفاق می‌افتند و باعث وحشت می‌شوند. هر چه بیشتر برای چنین مواقعی آماده باشید، در هنگام حادثه زیان کم‌تری به شما خواهد رسید.


۷. چینش به صورت بار

بار در رستوران، قسمتی است که آدم‌ها در آن با دیگران ارتباط برقرار کرده و استراحت می‌کنند. دلیلی وجود ندارد که بخواهد جلوی شما را از این که چنین فضایی در خانه و آشپزخانه‌ی خود داشته باشید، بگیرد. با ایجاد چنین فضایی گذاشتن چند صندلی برای آن، می‌توانید لحظات خوش و لذت‌بخش برای خانواده و دوستانتان رقم بزنید. مطمئنم هستیم که طولی نخواهد کشید که این قسمت از آشپزخانه‌ی شما، به محبوب‌ترین قسمت خانه‌ی شما بدل شود.


۸ .استفاده از قفسه

استفاده از قفسه‌ها در آشپزخانه، جدا از این که فضایی بیشتری برای نگهداری مواد در آشپزخانه ایجاد می‌کند، دسترسی شما را به آن‌ها نیز در هنگام آشپزی آسان‌تر می‌نماید. قفسه‌ها به دلیل باز بودن (در نداشتن) دسترسی آسان‌تری دارند و شما به راحتی می‌توانید از روی آن‌ها چیزی را بردارید و سپس سر جایش برگردانید. هم چنین تمیز نگه داشتن قفسه‌ها نسبت به کابینت بسیار راحت‌تر است.


۹. چینش هوشمندانه

چینش هوشمندانه به این معناست که شما در فضا و در دکوراسیون آشپزخانه، به نحوی عمل کنید که از تمامی فضاهای ممکن، نهایت استفاده را ببرید و بهره‌وری را به صد در صد برسانید. از هر جای خالی و بی‌مصرف استفاده کنید. البته این موضوع به معنای استفاده از تمامی فضاهای خالی نیست. برخی فضاهای خالی کاربرد هم دارند. تأکید ما بر روی استفاده از فضاهای خالیِ بی‌مصرف است.


۱۰. استفاده از ابزار مناسب

اگر می‌خواهید آشپزخانه‌ی کارآمدی داشته باشید، باید ابزار مناسب را در آن قرار دهید. هیچ چیز را پشت گوش نیندازید و از هیچ چیز غافل نشوید. خودتان با بررسی نیازهایتان و در تطابق با آن‌ها، وسایل مورد نظرتان را تهیه کنید. به طور مثال اگر خیلی پاستا درست می‌کنید، یک پاستامیکر حرفه‌ای بخرید؛ اما اگر به ندرت این کار را می‌کنید، یک پاستامیکر معمولی برایتان کافی است.


۱۱. ایمنی کف‌پوش

شاید پیش از این در مورد مدل‌های مختلف کف‌پوش و این که کدام مدل از نظر زیبایی و هزینه بهتر است صحبت کرده باشیم. اما این جا می‌خواهیم در مورد امنیت و بی‌خطر بودن کف‌پوش‌ها صحبت کنیم. مطمئن شوید که کف‌پوش‌ها به هیچ وجه (تیزی یا لیز بودن) خطری برای شما ایجاد نمی‌کنند.



/ 0 نظر / 13 بازدید